Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Foreningen for europeiske bilprodusenter, The European Automobile Manufacturers? Association (ACEA), ønsker EUs lovforslag om eCall velkommen. ACEA oppfordrer alle sine medlemmer til å samarbeide for å oppnå størst mulig sikkerhet på europeiske veier. Bilindustrien har forpliktet seg til å bidra til reduksjon av dødsfall der motorvogner er involvert. Implementeringen av eCall er bare ett av mange tiltak for å redusere trafikkrelaterte dødsfall.

«- eCall har et stort potensiale når det gjelder å redde liv – reaksjonstiden kortes ned og gir nødetater mulighet til å svare så raskt som mulig innenfor den viktige første timen etter en ulykke», uttaler ACEAs generalsekretær Ivan Hodac.

Allerede i 2004 var ACEA en av de første som undertegnet et initierende memorandum om eCall – et system som er utformet for automatisk varsling av trafikkuhell. ACEA har gjennom sine medlemmer arbeidet aktivt for å utvikle effektive løsninger for et pan-europeisk 112 eCall nødvarslingssystem.

Ethvert offentlig e-Call-system må være tilgjengelig i alle EU-land før systemet kan bli obligatorisk. For at systemet skal virke, er EUs infrastruktur nødt til å være fullt utbygd for å kunne ta i mot eCalls. «- Gjennom prosessen med utviklingen av eCall har ACEA vært pådriver for felles bidrag fra alle våre medlemmer», sier Hodac.

Alle deltakere i alle ledd må være klare i samtlige EU-land på et gitt tidspunkt. Det gjelder både offentlige instanser, som sentraler for mottak av nødanrop, samt de forskjellige mobiloperatører. For å gjøre innføringen av e-Calls kostnadseffektiv, krever ACEA eCall-løsninger i henhold til teknologi-nøytrale lovkrav, som tillater innebygde mobiltelefon-baserte tredjeparts løsninger.

Forslaget spesifiserer ikke eCall-systemets nøyaktige tekniske krav. Disse skal foreligge i 2014. «Bilindustrien er bekymret for den foreslåtte fristen for innføring, som ikke tar høyde for de 36 månedene som industrien trenger for å planlegge implementering av kompleks teknologi, slik ACEA anbefalte i CARS 2022», fastslår Ivan Hodac. «Når vi tar i betraktning kravene som stilles til EUs medlemsland hva angår både lovverk og fungerende infrastruktur, er tidsrammene for innføring av e-Calls svært ambisiøse».

Les mer her: PRESS RELEASE: Industry welcomes life-saving eCall proposal

Og her: Snart roper bilen på hjelp

About The Author

NYTTIGE LENKER

Bil og miljø CO2-statistikk
Jobbe med bil?
Bilsalget Autoretur
Bilutstillinger Europalov Batterisikkerhet

RSS Siste nytt fra BilNorge

 • Lanseringskalender 2018 20. mai 2018
  Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.
 • Positiv avslutning på skuffende løp 20. mai 2018
  Rally Portugal ble aldri som Andreas Mikkelsen hadde håpet, men nordmannen gleder seg over at hans gode venn og teamkamerat Thierry Neuville vant løpet og overtok ledelsen i VM.
 • Boble med det rare i 20. mai 2018
  Memminger Roadster tar et klassisk Boble-skall og pakker det rundt et moderne rørramme-chassis og 2,7-liters luftkjølt bokser. Den ultimate Käfer?
 • 3D-printer gamle deler 19. mai 2018
  Har du en sjelden Porsche, men trenger deler til den? Redningen kan være på vei – fra Porsche selv. Bugatti vil 3D-printe til nybil også.
 • Ut og inn med diesel 18. mai 2018
  Når nye Volvo S60 lanseres blir det helt uten dieselmotor. Kia investerer på sin side i en ny mildhybrid-løsning hvor dieselmotoren spiller en sentral rolle.

Internasjonale bilnyheter

Indonesia sales rise 14% in April

den 22. mai 2018

Les mer

Mercedes Invests $589 Million To Build Compact EV In France

den 21. mai 2018

Les mer

Germany's MAN to speed cost cuts to back VW's trucks drive

den 16. mai 2018

Les mer

Chinese Electric Vehicle Sales Doubled In April

den 15. mai 2018

Les mer

IVECO launches its natural gas powered vehicles on the Japanese market

den 14. mai 2018

Les mer

Volkswagen orders $48 billion worth of EV batteries

den 11. mai 2018

Les mer

Toyota registers record profits but remains very prudent

den 11. mai 2018

Les mer

BMW races into 2018 with sales, profits record

den 4. mai 2018

Les mer

Land Rover celebrates 70th Birthday News

den 30. april 2018

Les mer

Scania begins 2018 in style

den 27. april 2018

Les mer