Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Foreningen for europeiske bilprodusenter, The European Automobile Manufacturers? Association (ACEA), ønsker EUs lovforslag om eCall velkommen. ACEA oppfordrer alle sine medlemmer til å samarbeide for å oppnå størst mulig sikkerhet på europeiske veier. Bilindustrien har forpliktet seg til å bidra til reduksjon av dødsfall der motorvogner er involvert. Implementeringen av eCall er bare ett av mange tiltak for å redusere trafikkrelaterte dødsfall.

«- eCall har et stort potensiale når det gjelder å redde liv – reaksjonstiden kortes ned og gir nødetater mulighet til å svare så raskt som mulig innenfor den viktige første timen etter en ulykke», uttaler ACEAs generalsekretær Ivan Hodac.

Allerede i 2004 var ACEA en av de første som undertegnet et initierende memorandum om eCall – et system som er utformet for automatisk varsling av trafikkuhell. ACEA har gjennom sine medlemmer arbeidet aktivt for å utvikle effektive løsninger for et pan-europeisk 112 eCall nødvarslingssystem.

Ethvert offentlig e-Call-system må være tilgjengelig i alle EU-land før systemet kan bli obligatorisk. For at systemet skal virke, er EUs infrastruktur nødt til å være fullt utbygd for å kunne ta i mot eCalls. «- Gjennom prosessen med utviklingen av eCall har ACEA vært pådriver for felles bidrag fra alle våre medlemmer», sier Hodac.

Alle deltakere i alle ledd må være klare i samtlige EU-land på et gitt tidspunkt. Det gjelder både offentlige instanser, som sentraler for mottak av nødanrop, samt de forskjellige mobiloperatører. For å gjøre innføringen av e-Calls kostnadseffektiv, krever ACEA eCall-løsninger i henhold til teknologi-nøytrale lovkrav, som tillater innebygde mobiltelefon-baserte tredjeparts løsninger.

Forslaget spesifiserer ikke eCall-systemets nøyaktige tekniske krav. Disse skal foreligge i 2014. «Bilindustrien er bekymret for den foreslåtte fristen for innføring, som ikke tar høyde for de 36 månedene som industrien trenger for å planlegge implementering av kompleks teknologi, slik ACEA anbefalte i CARS 2022», fastslår Ivan Hodac. «Når vi tar i betraktning kravene som stilles til EUs medlemsland hva angår både lovverk og fungerende infrastruktur, er tidsrammene for innføring av e-Calls svært ambisiøse».

Les mer her: PRESS RELEASE: Industry welcomes life-saving eCall proposal

Og her: Snart roper bilen på hjelp

About The Author

NYTTIGE LENKER

Bil og miljø CO2-statistikk
Jobbe med bil?
Bilsalget Autoretur
Bilutstillinger Europalov Batterisikkerhet

RSS Siste nytt fra BilNorge

 • Nye lekebiler fra Porsche 18. juni 2019
  Her kommer to kjøreglade nykommere fra Porsche – 718 Spyder og 718 Cayman GT4.
 • Lanseringskalender 2019 18. juni 2019
  Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
 • Bilutstilling i Oslo 17. juni 2019
  I det stadig mer bilfrie Oslo sentrum finner man en spennende bilutstilling disse dagene. På veggene i et galleri som heter Kunstverket.
 • Her er nye Zoe 17. juni 2019
  Renault har i dag offentliggjort nye Zoe som er klar for markedet allerede i september.
 • Endelig suksess for Andreas Mikkelsen 16. juni 2019
  Etter en vanskelig periode med mye stang ut var Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland endelig tilbake på seierspallen i en VM-runde.

Internasjonale bilnyheter

Ford SA launches new innovative community water project

den 19. juni 2019

Les mer

Group Renault partners with WWF France – EV Talk

den 19. juni 2019

Les mer

New passenger car registrations in Bulgaria up 3.9% in January-May 2019

den 18. juni 2019

Les mer

EU passenger car registrations records modest increase

den 18. juni 2019

Les mer

Renault and PSA to test autonomous cars on Monthléry race track

den 18. juni 2019

Les mer

Volkswagen to start car software unit

den 18. juni 2019

Les mer

Volkswagen Group officially opens data centre at Green Mountain’s colocation site in Norway – powered by 100% renewable energy.

den 18. juni 2019

Les mer

Fiat Chrysler Automobiles : Comment on FCA's May Sales in Europe

den 18. juni 2019

Les mer

Skoda increased sales by 17% in Russia in May

den 18. juni 2019

Les mer

Volkswagen Inaugurates new Dealership Facility in Ranchi, Jharkhand

den 18. juni 2019

Les mer