Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Bilindustrien stiller seg positiv til livreddende eCall-forslag

Foreningen for europeiske bilprodusenter, The European Automobile Manufacturers? Association (ACEA), ønsker EUs lovforslag om eCall velkommen. ACEA oppfordrer alle sine medlemmer til å samarbeide for å oppnå størst mulig sikkerhet på europeiske veier. Bilindustrien har forpliktet seg til å bidra til reduksjon av dødsfall der motorvogner er involvert. Implementeringen av eCall er bare ett av mange tiltak for å redusere trafikkrelaterte dødsfall.

«- eCall har et stort potensiale når det gjelder å redde liv – reaksjonstiden kortes ned og gir nødetater mulighet til å svare så raskt som mulig innenfor den viktige første timen etter en ulykke», uttaler ACEAs generalsekretær Ivan Hodac.

Allerede i 2004 var ACEA en av de første som undertegnet et initierende memorandum om eCall – et system som er utformet for automatisk varsling av trafikkuhell. ACEA har gjennom sine medlemmer arbeidet aktivt for å utvikle effektive løsninger for et pan-europeisk 112 eCall nødvarslingssystem.

Ethvert offentlig e-Call-system må være tilgjengelig i alle EU-land før systemet kan bli obligatorisk. For at systemet skal virke, er EUs infrastruktur nødt til å være fullt utbygd for å kunne ta i mot eCalls. «- Gjennom prosessen med utviklingen av eCall har ACEA vært pådriver for felles bidrag fra alle våre medlemmer», sier Hodac.

Alle deltakere i alle ledd må være klare i samtlige EU-land på et gitt tidspunkt. Det gjelder både offentlige instanser, som sentraler for mottak av nødanrop, samt de forskjellige mobiloperatører. For å gjøre innføringen av e-Calls kostnadseffektiv, krever ACEA eCall-løsninger i henhold til teknologi-nøytrale lovkrav, som tillater innebygde mobiltelefon-baserte tredjeparts løsninger.

Forslaget spesifiserer ikke eCall-systemets nøyaktige tekniske krav. Disse skal foreligge i 2014. «Bilindustrien er bekymret for den foreslåtte fristen for innføring, som ikke tar høyde for de 36 månedene som industrien trenger for å planlegge implementering av kompleks teknologi, slik ACEA anbefalte i CARS 2022», fastslår Ivan Hodac. «Når vi tar i betraktning kravene som stilles til EUs medlemsland hva angår både lovverk og fungerende infrastruktur, er tidsrammene for innføring av e-Calls svært ambisiøse».

Les mer her: PRESS RELEASE: Industry welcomes life-saving eCall proposal

Og her: Snart roper bilen på hjelp

About The Author

NYTTIGE LENKER

Bil og miljø CO2-statistikk
Jobbe med bil?
Bilsalget Autoretur
Bilutstillinger Europalov Batterisikkerhet

RSS Siste nytt fra BilNorge

 • KNA: Ta sikkerhet på alvor 26. mars 2019
  Alle bileiere med hobbykjøretøy som straks skal ut av vinteropplag bør selv gjennomføre en sikkerhetskontroll før de begir seg ut på vårens første tur, oppfordrer KNA.
 • Genève-utstillingen 2019 26. mars 2019
  Vårens viktigste begivenhet for bilbransjen finner hvert år sted i Genève. Vi er på plass for å gi deg full dekning av alle nyhetene.
 • Nytt mål for sommerferien 26. mars 2019
  Hvem hadde trodd dette? Fantastiske Porsche-replicaer fra Hellas. Vi møtte dem i Genève.
 • Goodyear med fortid og fremtid 26. mars 2019
  Science fiction preget begge hovedattraksjonene hos Goodyear i Genève. Et kombi propell-hjul for dronebiler og en fremtidsbil fra slutten av 50-tallet.
 • Oppgraderer HR-V 25. mars 2019
  Honda er ute med en «ny» utgave av SUV-en HR-V.

Internasjonale bilnyheter

Renault Trucks sales in Africa in 2018 up by 25%

den 26. mars 2019

Les mer

Vauxhall Launches Van Business Centres

den 26. mars 2019

Les mer

Li: Foreign companies to be equals

den 26. mars 2019

Les mer

ACEA calls for gov't role to promote zero-emission cars | Yonhap News Agency

den 25. mars 2019

Les mer

Great Wall, China's top SUV maker, to drive into foreign markets amid slump at home

den 25. mars 2019

Les mer

FAW-Volkswagen releases new sub-brand Jetta

den 25. mars 2019

Les mer

Toyota partners with Mapua for first hybrid electric vehicle campus tour

den 24. mars 2019

Les mer

GM announces US$1.8bn investment and new jobs

den 23. mars 2019

Les mer

Electric taxis in Oslo to be charged using wireless technology

den 22. mars 2019

Les mer

Volkswagen forms European Battery Union with Northvolt

den 22. mars 2019

Les mer