Søk
Close this search box.

Volvo på vei mot en helelektrisk fremtid – VOLVO

Den første masseproduserte Volvo-bilen rullet av samlebåndet i Gøteborg i 1927. Siden da har Volvo Car Group vært verdensledende på sikkerhetsteknologi og innovasjon – og er i dag på full fart inn i en helelektrisk fremtid

Volvo Car Group (Volvo) har vært under Zhejiang Geely Holdings (Geely Holding) eierskap siden 2010. Volvo Cars var den del av det svenske Volvo-konsernet frem til 1999, da selskapet ble kjøpt av Ford Motor Company. I 2010 ble Volvo Cars kjøpt opp av Geely Holding.

Volvo-biler blir markedsført og solgt av regionale selskaper og nasjonale salgsselskaper gjennom cirka 2.300 lokale forhandlere i ca. 100 land. De fleste av forhandlerne er selvstendige selskaper. Per desember 2018 hadde Volvo Cars over 43.000 ansatte over hele verden.

Volvo Cars i Norge
I Norge er Volvo Cars representert av Volvo Car Norway AS, et heleid datterselskap av Volvo Car Group. Selskapet har 44 ansatte og holder til på Fornebu, vest for Oslo sentrum. Volvo Car Norway er i et sterkt partnerskap med 48 uavhengige Volvo-forhandlere over hele Norge, alle med en felles målsetning om å skape Volvo-unike kundeopplevelser. Volvo har i flere år hatt Norges mest fornøyde bilkunder i følge Norsk Kundebarometer.

Kun tre av de 200 største selskapene i Norge har over 60 prosent kvinner i toppledelsen, og ett av disse tre er Volvo Car Norway, ifølge CORE Topplederbarometer 2020. Et resultat av å sette kompetanse i sentrum, mener selskapets leder, Rita Kristin Broch.

– Volvo er, og skal alltid være, et selskap som fokuserer på kompetanse og personlige egenskaper. Kjønnsbalansen i ledergruppen er et resultat av at vi rekrutterer de dyktigste medarbeiderne, sier Rita Kristin Broch, Managing Director i Volvo Car Norway.

Volvo er et av bilbransjens sterkeste premiummerker, med solid posisjon i Norge. I 2019 ble det registrert 10 056 nye biler fra Volvo i Norge, som utgjør en markedsandel på 7,1 prosent.

Helelektrisk fremtid
Volvo produserer premium bilmodeller i tre versjoner: Sedaner (S60, S90), anvendelige stasjonsvogner (V60, V90) og SUVer (XC40, XC60, XC90).

I 2019 solgte Volvo totalt 705 452 biler, noe som var ny salgsrekord for sjette året på rad. XC60 er selskapets mest solgte biler. Det største markedet er Kina, med omkring 20 prosent av det samlede salgsvolumet for 2019, etterfulgt av USA (15 %), Sverige (10 %), Storbritannia (8 %) og Tyskland (7 %). I fremtiden vil dette volumet kun bestå av elektrifiserte biler.

– Volvo skal lansere en ny elbil-modell hvert år de neste fem årene og halvparten av det globale bilsalget skal være helelektrisk innen 2025, mens hybridmodeller skal utgjøre resten av salget. Volvo har nylig lansert en helt ny modellportefølje som heter Recharge og består av merkets rene elbiler og ladbare hybrider. Volvo jobber for en bærekraftig fremtid og en sentral del av dette arbeidet er å elektrifisere våre bilmodeller, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

XC40 Recharge Pure Electric er den første modellen i en rekke helelektriske biler fra Volvo og modellen har allerede rukket å bli en salgssuksess i Norge. Det er i Norge Volvo selger flest helelektriske biler på verdensbasis.

Global produksjon
Volvo Cars hovedkontor, produktutvikling, markedsføring og administrasjonsfunksjoner er hovedsakelig lokalisert i Gøteborg, Sverige. Siden 2011 har Volvo Cars hatt kontorer i Shanghai og Chengdu, Kina. Volvo Cars Kina hovedkvarter i Shanghai har et teknologisenter og funksjoner som salg og markedsføring, produksjon, innkjøp, produktutvikling og alle andre støttefunksjoner.

I tillegg til de viktigste europeiske produksjonsanleggene i Göteborg i Sverige og Gent i Belgia har Volvo siden 1930-tallet produsert motorer i Skövde i Sverige. Produksjonen av karosserideler har siden 1969 vært lokalisert i Olofström i Sverige.

Videre driver selskapet en samlefabrikk i Kuala Lumpur i Malaysia og Bengaluru i India, og forsknings- og utviklingssentre i Shanghai i Kina, København i Danmark, Stockholm og Lund i Sverige samt Sunnyvale i USA. Volvo Cars har også designsentre i Göteborg, Camarillo i USA og Shanghai.

I 2013, startet Volvo Cars serieproduksjon ved sin fabrikk i Chengdu, Kina. En annen fabrikk i Daqing, startet produksjonen i 2014, mens Volvo har også en motorfabrikk i Zhangjiakou, Kina. I USA bygger Volvo Cars biler ved en fabrikk i Berkeley County, South Carolina, som åpnet i 2018.

Del:

Relatert