Søk
Close this search box.

Moderne totalleverandør på bil- RSA

-Vi skal være en fremoverlent og inspirerende samarbeidspartner, sier administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold.

RSA – Rutebileiernes Standardiserings Aksjeselskap – er en privateid bilimportør, med import av Suzuki personbiler (siden 1983), Isuzu pickup (2007), og Maxus (2019) og BYD (2020) elektriske vare- og personbiler. I tillegg har RSA også importansvar for Maxus i Sverige, Danmark, Island, Færøyene, Finland og Grønland.

-RSA er ledende i Europa på markedsandel for alle sine importmerker, både på salg og ettermarked, sier Dunvold.

RSAs administrerende direktør forteller om et moderne selskap, med dype røtter.

-RSA er en moderne og fremtidsrettet bilimportør, med lang historie. Fra stiftelse i 1936, til dagens import- og distribusjonsløsninger i de nordiske landene. Vi har 85 år med ubrutt kjøretøyrelatert virksomhet, sier han.

Selskapet har hovedkontor er sentralt plassert med bilanlegg på Gulskogen i Drammen. På samme adresse finnes også en av selskapets 11 egeneide forhandlere i RSA BIL-kjeden, med salg hovedsakelig av egenimporterte bilmerker til private bilkunder og næringsliv.

Starten som importør for Suzuki i 1983 ble et viktig vendepunkt, og selskapet har gjennom tiden som fulgte vokst og utviklet seg til en komplett og fremoverlent billeverandør til både forhandlere og sluttbrukere i Norden.

-I dag er RSA en moderne totalleverandør på bil. I tillegg til bilimportvirksomheten og forhandlerkjeden RSA BIL, har selskapet et topp moderne delelager på mer enn 6.000 kvm, et areal som tilsvarer en fotballbane. Fra dette lageret leverer RSA deler og tilbehør til alle sine importmerker, men også til andre bilmerker. Gode og effektive logistikkløsninger gjør det mulig å levere over natten til alle selskapets forhandlere. Det er viktig for oss, sier Dunvold.

RSA Bilutleie tilbyr fleksible løsninger for kort- og langtidsleie til både private og næringslivskunder. I tillegg til tradisjonell bilutleie, tilbys også fleksible «alt inkludert» abonnementsløsninger med valgfrihet på leielengde og biltype.
I tillegg har RSA etablert Bobilenes Servicekjede, som er en uavhengig verkstedkjede med over 36 bobilverksteder tilknyttet. RSA eier i tillegg CASU, en av Norges ledende leverandører av utstyr og reservedeler til landets forhandlere av camping, bobil og fritid.

RSAs strategi kan sammenfattes i tre punkter:

  1. Med et nordisk fokus skal RSA være en internasjonal aktør, med importvirksomhet i alle nordiske land. I dag omfatter dette fire bilmerker i syv land, med 162 forhandlere.
  2. RSA er en aktør med langsiktig fokus, til fordel for både sluttbrukere, forhandlere og andre samarbeidspartnere.
  3. Bred tilstedeværelse gjennom et forhandlernett med god geografisk dekning og sterk digital posisjon sørger for at RSA alltid er til stede – der kunden er.

RSA har i dag 270 ansatte ved 14 lokasjoner i Norge, inkludert den egeneide forhandlerkjeden RSA BIL. Selskapet har en årsomsetning på ca. 1,6 milliarder kroner.

Del:

Relatert