Søk
Close this search box.

«Resirkulert» bil vant gjenvinnings-pris

I 2018 startet EU arbeidet med å sette krav til gjenvinning av plast. Dette er nå på god vei, og det er bilprodusentene også: I fjor vant Volvo en gjenvinningspris for sin demobil med 25 prosent resirkulert plast.

I fjor vår ble vinnerne av Plastics Recycling Awards (PRE) kunngjort i Amsterdam. De syv forskjellige prisutdelingskategoriene var: Årets bygg- og anleggsprodukt, årets bilindustri-produkt, elektriske eller elektroniske produkter, årets husholdnings- og fritidsprodukter, årets plastemballasjeprodukt, årets produktteknologiske innovasjon, resirkuleringsmaskininnovasjon av året og plastgjenvinningsambassadør for året.

40 finalister
I bilkategorien, som egentlig heter «Årets bilindustri, elektriske eller elektroniske produkter – plastdeler som brukes i bil- og elektriske produkter», var det to aktører fra bilindustrien.• Et luksuriøst, miljøvennlig polypropylen med høy ytelse, utviklet for bilinnredningsdeler i Nissan Micra K14• En demobil med gjenvunnet plast som starter Volvo Cars nye plaststrategi, og inneholder mer enn 170 forskjellige deler laget av resirkulert plast.

I tillegg var en Grundig-ovn, et plastdeksel laget av resirkulert ABS fra DellEMC og en Grundig tørketrommelbunn nominert.

Volvo stakk av med seieren.

Vinnerne av Plastics Recycling Awards Europe 2019 ble kunngjort på Plastics Recycling Show Europe, som ble arrangert på RAI Amsterdam i Nederland.

2018 annonserte Volvo at selskapet har et mål om at 25 prosent av plasten i nye biler etter 2025, skal være fra gjenvunnet plast.

– Innovativ sektor
– Dette er den andre gangen denne prisen deles ut. Den er en perfekt illustrasjon på den kontinuerlige teknologiske utviklingen og den voksende innovasjonen i sektoren. Årets finalister demonstrerer ikke bare forbedring i effektivitet og kvalitet på resirkuleringsprosessene rundt plast, men også målet om å gjøre plastprodukter mer sirkulære, sa presidenten for PRE, Ton Emans.

Plastgjenvinning er kompleks: En bil inneholder opp til 40 forskjellige plasttyper som må sorteres og det er kostnadskrevende å drive innovasjon for å bedre gjenvinningen av materialene.LES MER OM: «EU innfører strenger plastkrav»

LES MER: Autoreturs Miljørapport 2018

*IHS Markit/The Plastics Industry Trade Association/

**http://europe.autonews.com/article/20180618/ANE/180619754/volvo-sets-goal-of-25-recycled-plastics-in-cars

Plastics Recyclers Europe

Del:

Relatert