Søk
Close this search box.

Revidert CO2 klassifisering – nå også med NOx opplysning

9913_353_15519_artikkel_designmanual2_april_150886I samarbeid med myndighetene har Bilimportørenes Landsforening (BIL) revidert den gjeldende CO2 klassifiseringen og kommet frem til en ny revidert utgave. Dette er en viktig sak for myndighetene og bl. a. Vegdirektoratet og forbrukermyndighetene ser det som svært viktig at dette opplyses om i annonser, på prisplakater, i prislister etc.

Endringer i CO2 klassifiseringen av kjøretøy fra 1. juli 2012.
CO2-klassifiseringen har vært på markedet i ca ett år. Behovet og ønsket for en justering av CO2-utslippskalaen, samt innføring av en NOx-opplysning, har i samsvar med myndighetense ønsker blitt laget. Justeringen er gjort i tråd med endringene som ble gjort i engangsavgiften for 2012.

NOx-verdien er et element i tillegg til CO2-klassifiseringen og skal alltid oppgis som det reelle utslippstallet fra typegodkjenning. Verdien skal opplyses i mg. pr. km.

Miljømerking av kjøretøy
Medlemmene av Bilimportørenes Landsforening (BIL) er enige om en felles standard for CO2-klassifisering av nye biler i Norge. BIL pålegger ikke importørene å ta i bruk miljøklassene, men dersom de skal benytte CO2-klassifisering, forplikter de seg til å bruke dette symbolet (inklusive krav om opplysning av NOx-verdi).

 

Del:

Relatert