Ny vrakpantordning fortsatt under arbeid

I budsjettforhandlingene ble det besluttet at det skal gis et tilskudd på 13 000 kr i tillegg til den ordinære vrakpanten ved kjøp av ny utslippsfri varebil

I budsjettforhandlingene ble det besluttet at det skal gis et tilskudd på 13 000 kr i tillegg til den ordinære vrakpanten ved kjøp av ny utslippsfri varebil, under forutsetning av at det det samtidig vrakes en bensin-eller dieseldrevet varebil. Et økt tilskudd skal stimulere til en raskere utskiftning av fossilt drivstoffdrevne biler til mer miljøvennlige biler.

Klima- og miljødepartementet sier i dag i en e-post til BIL at de fortsatt vurderer hvordan de kan utarbeide et system som sikrer kontroll med denne ordningen.

– Når det tar så lang tid å få implementert denne varslede ordningen medfører det store utlegg for forhandlere som forskutterer vrakpanten, og det bidrar til usikkerhet og dårlig forutsigbarhet for bransjen, sier Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening.

Del:

Relatert

Bilsalget i november 2023

Norge ser historisk nedgang i nybilsalg mens nullutslippsbiler dominerer markedet November 2023 markerer et historisk øyeblikk i Norges bilindustri, med

Les mer