Søk
Close this search box.

Krever bedre lademuligheter i Europa

Europeiske transport- og miljøorganisasjoner sender felles apell til EU-institusjonene: – Dere må legge til rette for rask utbygging av ladeinfrastruktur for kjøretøy.

Bak utspillet står den europeiske bilprodusentorganisasjonen ACEA, kraftselskaporganisasjonen Eurelectric, samt Transport & Environment, en interesseorganisasjon for ren transport. Det er første gang de tre organisasjonene samarbeider om et felles mål.

– Lading må bli like lett som å fylle drivstoff, sier organisasjonene i en pressemelding.

De anslår at det er behov for 1,2 millioner offentlige ladepunkter i Europa innen 2025.

Bakgrunnen for utspillet er at det vil komme en rekke gunstig prisede elbilmodeller på markedet de neste årene. Da forventer organisasjonene at elektriske biler vil få en solid oppsving i Europa, der de foreløpig ser langt lavere salgstall på elbiler enn vi har i Norge.

– For å overbevise flere kunder om å bytte til elektrisk må vi fjerne alt stress og usikkerhet forbundet med lading, både i byer og på langtur, sier Erik Jonnaert i ACEA.

Sannsynligvis er dette bare starten på en ladedebatt i Europa. Her hjemme har problemstillingene knyttet til ladekøer og rekkeviddeangst vært kjent lenge.

– Vi må legge til rette for elektrifisering av transporten, som er helt nødvendig for at EU skal nå sine klimamål, avslutter organisasjonene i pressemeldingen.

Del:

Relatert