Søk
Close this search box.

Globale aktører i samarbeid med Batteriretur etablerer Hydro Volt

Batteriretur i samarbeid med Hydro og Northvolt etablerer et Joint Venture-fabrikk i Fredrikstad. Selskapet skal hete Hydro Volt og skal gjenvinne Li-Ion batterier fra blant annet elektriske kjøretøy og marin sektor.

Batteriretur skal være operatør for Hydro Volts fabrikk og drive dette anlegget i det daglige på Øra i Fredrikstad. Dette er ikke unaturlig da Batteriretur i flere år sammen med bilprodusentene har utviklet unik kompetanse for håndtering av denne typen Li-Ion batterier og her er det flere synergieffekter å realisere.

Konserndirektør Arvid Moss i Norsk Hydro sier det nye selskapet vil sikre bærekraftig utnyttelse av elbilbatteriene.

Hydro, Northvolt og Batteriretur inngår batterisamarbeid

Dette avfallet er viktige ressurser som Batteriretur fra neste år kan foredle i Norge og Skandinavia som igjen går tilbake som råvarer til nye batterier og produkter.

Anlegget skal ha kapasitet til å behandle mer enn 8.000 tonn batterier hvert år

Det er også veldig hyggelig å registrere flere bra initiativ i Norge innen batterisektoren og med slike satsninger posisjonerer man norske arbeidsplasser i et globalt race innen teknologi og utvikling. Dette er tydelig i tråd med regjeringen og statens mål så dette er industri og samfunnsutvikling hånd i hånd, sier Fredrik Andresen i Batteriretur.

Batteriretur skal sammen med Northvolt og Hydro bygge et anlegg for resirkulering av elbilbatterier i Norge. – Dette er veldig viktig, sier statsminister Erna Solberg (H)

Mange oppsider:

• Reduksjon i antall transporter med betydelig reduksjon av Co2 utslipp
• Høyere sikkerhet og betydelig mindre risiko grunnet kortere reisevei for batteriene
• Høy materialgjenvinning og full sporbarhet på råvarer
• Grønne arbeidsplasser og teknologiutvikling

Les mer her

Del:

Relatert