Søk
Close this search box.

Fremmarsj for elbil i Tyskland

I fjor så vi for første gang at andre land tok igjen Norge i elbilsalg. Nå ser det ut til å virkelig skyte fart i Europas største bilmarked.

Tyskland, med sine omtrent 3,5 millioner nyregistreringer per år, er det største markedet for nye biler i Europa. Det betyr at de selger like mange nye biler på et par uker som det selges i Norge på et helt år.

I fjor ble Norge for første gang noensinne slått i elbilsalg. Både i Tyskland og Nederland ble det solgt flere elbiler enn her – med svært knepen margin. Nå ser det imidlertid ut til at Tyskland rykker fra:

I årets to første måneder er det solgt 9 400 nye elbiler i Norge. Samme tall for Tyskland er 15 600.

Statistikken høres litt mindre imponerende ut når man tar med at elbilens andel av totalmarkedet i Tyskland for samme periode var snaut 3 prosent, men det har økt med 70 prosent fra i fjor.

Ladbare hybrider øker enda mer, opp hele 290 prosent fra i fjor. Totalt ble det solgt litt flere ladbare hybdrider enn elbiler i Tyskland i årets to første måneder.

Et stadig større utbud av elektriske og elektrifiserte bilmodeller, samt økonomiske incentiver i form av en miljøbonusordning og avgiftsreduksjoner antas å være drivende for det økte salget.

Kilde: https://www.vdik.de/elektro-neuzulassungen-im-februar-plus-141-prozent/

Del:

Relatert