Søk
Close this search box.

35 millioner kroner årlig til transport

Via transportordningene fra biloppsamlerne til gjenvinningsanleggene, tilfører Autoretur transportnæringen millioner av kroner hvert år.

Transportsektoren og godstransporten med norske lastebiler utgjorde 483,4 millioner kilometer* på norske veier første kvartal i 2020. Autoretur har et stabilt og høyt bidrag til lastebilsektoren i Norge når miljøsanerte vrakbiler skal flyttes fra biloppsamlingsplass til gjenvinningsoperatør, til fragmenteringsverk.
Autoretur-nettverket benytter transporttjenester for rundt 35 millioner kroner i året.

Autoretur betaler
Kostnadene for de mange transportoppdragene i Autoretur-nettverket betaler selskapet via hovedoperatørene som sender faktura til Autoretur.

LES MER: NRK kom på besøk

Arbeidsplasser
Dette betyr mange arbeidsplasser innen transportnæringen hvert eneste år. Ikke minst er det et viktig bidrag til transportbransjen under korona-krisen – og viktig for at aktørene i Autoretur-nettverket – som fortsatt er operative under pandemien, kan holde hjulene i gang.

Næringspolitikk
Autoretur er med andre ord en stor oppdragsgiver for lastebilnæringen i Norge og en næringspolitisk aktør innen transportsektoren. Selskapets eiere, nybilimportørene, bidrar på denne måten til transportoppdrag gjennom en vanskelig tid – og ellers.

LES MER: Gjenvinningsresultatene 2019

SSB

Del:

Relatert