Digitalradio /DAB+

Etter planen skal FM-båndet slukkes allerede i 2017, senest i 2019 og all radio fra da av vil være digital, f.eks. DAB+ (Digital Audio Broadcasting, annen generasjon = «+»)

Derfor bør du bestille din nye bil med DAB-radio.Dersom du allerede har en bil uten DAB-radio, finnes det  løsninger på dette også, i form av fullgode løsninger med ettermontering av integrert DAB-radio, eller forskjellige adaptere. Dette kan du finne ut mer om hos din bilforhandler eller f.eks. på Digitalradio Norges og Medietilsynets nettsider.BIL har varslet Kulturdepartementet om at slukking av FM ikke bør skje før tidligst i 2019. Dette er av hensyn til våre medlemmers kunder som til sammen har nesten 2 millioner biler i trafikk uten DAB-radio og at ettermonteringsløsninger enten er kostbare eller ikke teknisk, trafikksikkerhetsmessig og/eller bruksmessig tilfredsstillende.Her er link til Digitalradio Norge AS:
www.radio.no

Medietilsynet har god informasjon på sin nettside om digitalradio:
http://www.medietilsynet.no/no/Digitalradio/

 

Se også Medietilsynets bilbrosjyre

Last ned fil:
Del:

Relatert

Bilsalget i november 2023

Norge ser historisk nedgang i nybilsalg mens nullutslippsbiler dominerer markedet November 2023 markerer et historisk øyeblikk i Norges bilindustri, med

Les mer