Ny vrakpantordning fortsatt under arbeid

I budsjettforhandlingene ble det besluttet at det skal gis et tilskudd på 13 000 kr i tillegg til den ordinære vrakpanten ved kjøp av ny utslippsfri varebil

I budsjettforhandlingene ble det besluttet at det skal gis et tilskudd på 13 000 kr i tillegg til den ordinære vrakpanten ved kjøp av ny utslippsfri varebil, under forutsetning av at det det samtidig vrakes en bensin-eller dieseldrevet varebil. Et økt tilskudd skal stimulere til en raskere utskiftning av fossilt drivstoffdrevne biler til mer miljøvennlige biler.

Klima- og miljødepartementet sier i dag i en e-post til BIL at de fortsatt vurderer hvordan de kan utarbeide et system som sikrer kontroll med denne ordningen.

– Når det tar så lang tid å få implementert denne varslede ordningen medfører det store utlegg for forhandlere som forskutterer vrakpanten, og det bidrar til usikkerhet og dårlig forutsigbarhet for bransjen, sier Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relatert

Løftebrudd for elbilene

Både partiprogrammene og regjeringsplattformen er krystallklare på at elbiler under 600 000 kroner ikke skal betale mva.- At regjeringen, fullstendig uten

Les mer