I 3. kvartal 2016 ble det solgt syv prosent flere elbiler og ladbare hybrider på det Europeiske markedet sammenlignet med samme periode i fjor.

Foreningen for europeiske bilprodusenter, The European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) har akkurat sluppet salgstallene for kjøretøy med alternative drivlinjer* for 3. kvartal 2016.

Norge fortsatt på topp
Norge er fortsatt i Europatoppen, og salget fortsetter å øke. Hittil i år, pr. 3. kvartal, er det solgt 40 prosent flere hel- og delektriske kjøretøy i Norge sammenlignet med samme periode året før.
Elbilsalget i Norge falt med 11,3 prosent i den samme perioden. Den store samlede økningen skyldes salget av ladbare hybrider og hybrider i Norge: Ladbare hybrider økte med 208 prosent, hybridsalget økte med 60 prosent.
Bare i 3. kvartal ble det solgt 11 287 ladbare biler i Norge, 44.1 prosent mer sammenlignet med 3. kvartal 2015.

Kraftig økning
I Spania økte salget av hel- og delektriske biler med 44,8 prosent i 3. kvartal 2016. I Tyskland økte salget med 33,9 prosent, mens England økte salget med 30,3 prosent. Det var hovedsakelig elbiler og ladbare hybrider som ble solgt i disse landene.
Totalt ble det solgt cirka 160.000 hel- eller delektriske biler i Europa i 3. kvartal, en økning på cirka ti prosent.
Alt i alt er det solgt omtrent 500.000 biler, med alternative drivlinjer i det europeiske markedet hittil i år. En økning som altså tilsvarer rundt syv prosent sammenlignet med året før.

LES HELE STATISTIKKEN FRA ACEA HER (engelsk)
LES OGSÅ: Tallene for første halvår

*Alternative drivlinjer = elbiler, ladbare hybrider og gassdrevne kjøretøy.