Sjåfører av dieselbiler får likevel lov til å levere kjøretøyet sitt til avtalt verkstedstime – uten å bryte dieselforbudet i Oslo.

I en melding til Norges Bilbransjeforbund skriver Bymiljøetaten i Oslo kommune:
– Vi har gått gjennom og vurdert at bilverksteder og bilmekanikere kan likestilles i næringsvirksomhet på linje med rørleggere og elektrikere.
Dette innebærer at dersom du har avtale på bilverksted i Oslo med bilen, og kan dokumentet avtalen, er du unntatt fra forskriften.
Bymiljøetaten har i ettermiddag gjort en fornyet vurdering av dette på bakgrunn av henvendelsen fra dere. Vi har forståelse for argumentene dere fremstiller.

Bilimportørenes Landsforening er svært glad for at det til slutt ble ordnet opp i denne saken, som ville ha fått uforholdsmessig store konsekvenser uten å gi noen merkbar miljøeffekt.

LES OGSÅ: «Innfører dieselforbud»

Kontrabeskjeden kom mandag ettermiddag, skriver Bilnytt:
– Etter først å ha fått beskjed fra Oslo kommune om at dieselbiler som hadde verkstedavtale var unntatt forbudet og kunne leveres til verkstedet, kom kontrabeskjeden på ettermiddagen i går: Dieselbiler med verkstedavtale var ikke unntatt likevel. Mandag kveld snudde Oslo kommune igjen, etter henvendelse fra Norges Bilbransjeforbund, skriver Bilnytt.no

– Vi beklager at vi har hatt ulike tilbakemeldinger på dette i dag, men dette er et tilfelle som ikke direkte kan avledes fra forskriften og som ikke har vært vurdert tidligere, sier Oslo kommune i meldingen til NBF.

Dieselforbudet ble hasteinnført etter varsler om forventet høy luftforurensing i Oslo denne uken.

Les alt om forbudet her